Той беше обявен в 13 града на страната

Протест в центъра на София срещу предложените промени в Закона за биологичното разнообразие и застрояването на българското Черноморие. Той беше обявен в 13 града на страната.

Недоволството е под надслов „Долу ръцете от закона! От морето, планините, реките!”. Исканията на протестиращите остава непроменени, а те са  народните представители да приемат единствено предложенията в законопроекта, които не засягат Натура 2000 или изобщо да не се променя законът. Искат още спиране на строителството на Алепу и в природен парк „Странджа“.

В София шествието тръгна от Съдебната палата, премина през Народното събрание и блокира „Орлов мост”. На шествието имаше и представители на инициативата „Правосъдие за всеки”.

В Бургас природозащитниците направиха шествие, скандирайки „Не искаме строежи, а диви таралежи”.

Според  протестиращите законът дава власт на Министерството на околната среда и водите да променя зоните от Натура 2000, без да се съобразява с научните данни за това. Още след първия протест от ГЕРБ казаха, че няма да подкрепят промените, които предлага коалиционният им партньор Валери Симеонов.

 

 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК