Срокът за записване на приетите ученици е до 16 юли

Излезе първото класиране за бъдещите гимназисти. Учениците могат да проверят къде са приети ТУК  чрез входящ номер и код за достъп от служебната бележка.

В най-желаните училищa тази година балове за прием са по-високи, показва първото класиране на учениците.

Сред тях са Софийската математическа гимназия, Немската гимназия, Технологичното училище Електронни системи към Техническия университет.

Най-желаните паралелки сред учениците отново са тези с чужди езици. На първо класиране са приети 9 036 деца, a 1 206 деца ще изчакат вторичния подбор.

Приетите в първия етап могат да се  запишат в гимназиите от утре до 16 юли. Тези ученици, които искат да участват във второто класиране, трябва да подадат заявление в училището, в което са приети. Учениците, които не са приети по нито едно от желанията, автоматично участват във второто класиране.

„Прави впечатление, че професионалните училища имат добър ръст в своите позиции. Някои от тях имат качване в рейтинга. Естествено, на първо място е ТУЕС, който в последните години усилено се качва напред в рейтинга с изклюителна успеваемост на децата. След технологиите най-търсени са езиковите училища”, заяви Ваня Кастрева - началник на РУО – София.

НА ИЗПИТА СЛЕД 7 КЛАС: 349 пълни шестици по математика и само 8 по БЕЛ

Излязоха оценките от матурите на седмокласниците

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.