Лидерът на НФСБ смята, че бизнесменът има подкрепата на президента

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков дирижира провокациите. Такова мнение изрази в ефира на "Здравей, България" лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той смята, че бизнесменът има подкрепата на президента Румен Радев.  

СЛЕД ПРОТЕСТА: Ранени и арестувани на митинга в София

"За мен няма съмнение в достоверността на записите, които прокуратурата предостави на медиите. Всяка вечер агресивни групи провокират полицията, предизвикват сблъсъци. Всичко това явно цели нагнетяване на напрежението. Очаквахме го още преди да започнат протестите", обясни той.

Лидерът на НФСБ каза още, че изявлението на Божков за това как може да бъде ръководен протестът, е изключително притеснително. Според политикът това показва, че голяма част от протестиращите са хора, които се дирижират дистанционно.

Прокуратурата пусна записи на Божков с политик и журналист, дава указания за протестите (АУДИО)

"Тези, които се управляват от Дубай или от местните организатори, са няколко хиляди. Не вярвам, че Божков може да събере 10 000 пред парламента, но със сигурност може да събере голяма група хора", добави Симеонов.

Лидерът на НФСБ и коалиционен партньор на управляващата партия подчерта, че правителството няма да подаде оставка.

"Винаги една част от хората, чийто избор не е постигнал успех, са недоволни от управляващите. Няма как цялото общество да е доволно. Отговорност на управляващите е да изпълняват волята на избирателя", заяви той и припомни, че през 2018 г. също е имало протести. 

Позицията на министрите: Правителството не обмисля оставка

"Основанието не може да е Гешев да се махне, след като е назначен преди 6 месеца. Той се опитва да промени работата на прокуратурата в посока повишаване на ефективността. В ареста са знакови лица, даже са предприети мерки по съмнение за държавна измяна в Президентството, което е похвално", заяви той.

Симеонов е на мнение, че както има проверки в Президентството, по същия начин трябва да бъдат проверени и разпространените записи с премиера Борисов.

Целия разговор с Валери Симеонов гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.