Коментар на политолозите Татяна Буруджиева, Страхил Делийски и социалния антрополог Харалан Александров

„Управляващите в момента имат различни пътища, по които могат да тръгнат. Единственият смислен от тях обаче е да се използва спокойствието на гарантираното парламентарно мнозинство и да се опитат да чуят не само гласовете от площадите, но и тези на мълчаливото мнозинство”. Това заяви политологът Страхил Делийски минути след като петият вот на недоверие към правителството не мина в парламента.

Кабинетът „Борисов” 3 оцеля след петия вот на недоверие (ВИДЕО)

„Сега на ход са от една страна правителството, а от друга - протестът. Има много посоки, в които може да се тръгне”, коментира социалният антрополог Харалан Александров. „Има много хора, които споделят недоволството. Мълчаливото мнозинство не е глухо, то е разделено. Много хора очакват промяна, но искат тя да се случи по еволюционен, а не по революционен път”, допълни още той.

Протестиращи блокираха движението около парламента (ВИДЕО)

Според политолога Татяна Буруджиева мълчаливото мнозинство в момента формира своите нагласи и предпочитания. „Именно те ще определят предстоящия вот. Някои неща вече са се разместли. Онова мнозинство, което гласува срещу вота на доверие, няма да е същото в следващия парламент”, каза още тя.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.