Медиите оценяват покупката на 9 милиарда долара

Нискобюджетният превозвач „Райънеър” стана първата авиокомпания, поръчала нови самолети от модела 737 Max на “Боинг”. Тези пътнически машини все още са под забрана да летят в почти целия свят. Въпреки това от ирландската компания казаха, че смятат самолета за напълно безопасен и ще купят 75 броя. Тази сделка е много важна за “Боинг”, които изпаднаха в тежко положение след двете катастрофи на 737 Max и кризата в авиацията заради коронавируса.

ПРОБЛЕМНИЯТ МОДЕЛ: Организираха полет с "Боинг 737"

„Райънеър” не обявиха официално колко ще платят, но според търговци в тази сфера, „Боинг” са им направили голяма отстъпка, за да обявят сделката. Медиите я оценяват на 9 милиарда долара.

 "Това, което често остава неразбрано за 737 Max е, че самолетът вече летя 22 месеца. Общо 46 милиона пътници пътуваха с него и останаха доволни. Продуктът е чудесен, един отличен самолет. А откакто получи забраната, е направил 115 тестови полета”, заяви Майкъл О'лиъри, изпълнителен директор на „Райънеър”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.