Тежкият криминален случай е от Стара Загора

Брутално убийство в Стара Загора. Откриха разчленено тяло на мъж. Част от него е намерена в сепарираща инсталация за отпадъци, други части - в контейнери за смет в квартал „Три чучура”, а торсът - в апартамент в града.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигнал за намерени части от човешко тяло е подаден около 01:00 часа тази нощ от граждани. Полицията веднага започва работа по случая. Оказва се, че жертвата е 42-годишен криминално проявен мъж. Доскоро работил в чужбина. Преди няколко седмици се е прибрал в България.

Вече има и задържан евентуален извършител - 57-годишен мъж, също криминално проявен. Извършено е претърсване в дома му. Там е намерен торсът и предметите, с които е вероятно е било извършено разчленяването.

Предполага се, че мотивите са от битов характер. Евентуалният убиец и жертвата са се познавали от преди това. 

„Намерените веществени доказателства включват части от тялото, както и предмети, които са използвани за  разчленяване”, обясни старши комисар Стоян Стоянов.

Убийството вероятно е станало преди дни. Може би в апартамента на заподозрения.

„Трупът вероятно е разчленяван от остри режещи предмети. Самият мотив е рано да се посочи още какъв е, но вероятно е от битов характер”, обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

И полицията, и прокуратурата коментират, че извършеното престъпление е изключително жестоко.

„Самото прикриване на следите е доста фрапиращо, неприятно като ситуация с това разчленяване на отделни части на трупа на починалия”, коментира окръжният прокурор.

Ако бъде признат за виновен, заподозреният за убийството може да получи ефективна присъда до 20 години лишаване от свобода.

Предстои извършването на още множество съдебни и психологични експертизи. Заподозреният още не е признал, за извършването на убийството. Предстои да му бъде взета мярка за неотклонение.

Откриха труп на мъж в София (СНИМКИ)

Репортер: Георги Манев

Откриха мъртво новородено бебе край Стара Загора

Извадиха тяло на млада жена от Гребния канал в Пловдив

Откриха труп край хижа "Алеко"

Ловци откриха труп на мъж (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.