Тя обича да пътува и затова прекарала празниците в Коста Рика

„Реших, че няма да се прибера в България по време на празниците, и за да не остана сама в университета с няколко приятели се организирахме, прегледахме регулациите, и спазвайки ограниченията, се озовахме в Коста Рика”. Това разказа в „Събуди се” участничката във втория сезон на „Игри на волята” и студентка в Йейл Йоанна Лазарова.

Тя споделя, че е останала изненадана от факта, че в американската страна хората носят предпазни маски. „Изключително топло е и е по-лесно да се спазва дистанция. Не очаквах, че толкова строго ще се спазва изискването да се носят маски”, разясни Йоанна. 

Относно мерките в Америка участничката от втория сезон на „Игри на волята” обясни, че те все още са сериозни. В Кънектикът, където живее, магазините работят с непълно работно време, а ресторантите са затворени.

„В университета ни правят PCR тестове, които се извършват два пъти седмично. Има строги мерки, които се спазват”, обясни Йоанна, като посочи, че повечето от класовете ѝ се провеждат онлайн.

Йоанна разясни, че настроенията около ваксината срещу COVID-19 в Щатите са смесени.

„Това е тема, която дискутираме постоянно, чудим се дали ще трябва да се ваксинираме задължително. Аз лично съм с автоимунно заболяване и не съм готова да се имунизирам”, сподели тя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.