На сцената в НДК ще свири Софийската филхармония

Световноизвестният тенор Хуан Диего Флорес излиза за първи път пред българска публика. На сцената ще му партнират музикантите от Софийската филхармония. Концертът е тази вечер в Националния дворец на културата.  

Хуан Диего Флорес е считан за един от най-добрите лирични тенори в света, а самият Павароти приживе го определя като негов наследник. Певецът избира операта, още когато е едва на 16.

Хосе Карерас препълни зала „Арена Армеец” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Искал съм и многократно съм си представял, че ще пея тук. И ето това ще е първият ми път. Имам много приятели певци от България и наистина съм развълнуван. Ще изпея нещо от Росини, Доницети, френски арии, оперета, малко латиноамериканска музика и се надявам да се получи добре. Ще бъде разнообразно и много забавно, ще има от всичко по малко”, заяви Хуан Диего Флорес.

Лиричният тенор обича да изненадва публиката по време на концертите. Взима китарата и запява някоя от любимите си песни.

„Мисля, че това придава малко по-неформална обстановка по време на концерта. Когато хората се приберат вкъщи след един концерт, това е нещото, което ги е впечатлило най-силно”, заяви Хуан Диего Флорес.

Събитието ще се състои тази вечер в зала 1 на НДК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.