Предишното върхово постижение се държеше от сериала "Вещерът"

Американският сериал "Бриджъртън", първият принос на звездната продуцентка Шонда Раймс за Netflix, е гледан от 82 милиона домакинства, абонирани за платформата, след излизането му преди месец, предаде Франс прес.

Трейлърът на „Замръзналото кралство 2” счупи рекордите за най-много гледания

Това постижение бележи рекорд, като предишното върхово постижение се държеше от сериала "Вещерът" с 76 милиона гледания четири седмици след премиерата му през декември 2019 година.

Детска песничка измести "Despacito" като най-гледаното видео в YouTube (ВИДЕО)

 

 

"Бриджъртън" е телевизионна адаптация на историческите романи на Джулия Куин. Действието се развива през 1813 година в Англия и проследява интригите във висшето британско общество с един доста осъвременен поглед на събитията.

Речта, музиката, феминистките акценти и кастингът с голямо етническо разнообразие разбиват клишетата на традиционните исторически сериали. Поредицата се превърна и в медиен феномен, тъй като в социалните мрежи стана модно потребителите да разиграват сцени от "Бриджъртън" със съответните костюми и задължителния английски акцент. В този контекст не е изненадващо, че от Netflix обявиха на 21 януари, че са поръчали втори сезон на поредицата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА