Коментар на пластичния хирург д-р Николай Георгиев и акушер-гинеколога доц. д-р Румен Димитров

По време на Втората световна война във Великобритания производството на козметика е забранено. Премиерът Уинстън Чърчил обаче прави изключение за червеното червило и то се оказва най-купуваното нещо в период на криза.

Имунолог: Възможно е да има нова вълна на COVID-19 в края на март

Подобен феномен се наблюдава и днес, в условията на пандемия, когато все повече хора прибягват до естетическа или пластична хирургия. В същото време кризата като че ли не подейства като противозачатъчно. Близо година след началото на първия локдаун, болници бележат невиждан бейби бум. Тези теми в студиото на „Събуди се” коментираха пластичният хирург д-р Николай Георгиев и акушер-гинекологът доц. д-р Румен Димитров.

„Действително имаше период, в който бяха забранени плановите операции и тогава не се работеше. Мисля обаче, че този, който е добър професионалист, има работа и по време на кризата. Трябва да се внимава. По време на пандемията се увеличи броят на изследванията, които трябва да бъдат направени”, каза д-р Николай Георгиев.

ГЕНЕТИКА НА ПАНДЕМИЯТА: За страховете и ваксините

„Не смятам, че има бейби бум. В болницата, в която работя, няма някаква разлика. Няма страх сред родилките, те така или иначе трябва да родят. Имаме единични бройки, заразени с COVID-19”, коментира доц. д-р Румен Димитров.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.