Според британския премиер заболеваемостта от COVID-19 може би започва да спада

Заболеваемостта от COVID-19 във Великобритания навлиза в плато и може би започва да спада, но въпреки това остава висока и затова не бива противоепидемичните мерки да бъдат отхлабвани прибързано. Това заяви британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

ВОЙНА ЗА ВАКСИНИ: Застрашени ли са доставките в ЕС? (ВИДЕО)

"Започват да се наблюдават някои признаци на достигане на плато, а може би дори и на намаляване на хоспитализациите и заболеваемостта. Но не забравяйте, че нивата им все още са много високи", каза Джонсън пред журналисти.

ЕС въвежда "тъмночервени зони" с високо разпространение на COVID-19

"Рискът е в това, че ако позволиш нещата да излязат извън контрол, за съжаление, може да се стигне отново до това заразата да започне да се разпространява бързо, преди да сме осигурили достатъчно ваксини за хората, отбеляза британският премиер. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА