В момента в западната част на страната има едва 12 регистрирани случая при население от около 3 милиона жители

Петдневен пълен локдаун в Западна Австралия заради един единствен случай на COVID-19. Драконовските мерки засягат 2 милиона души, които нямат право да напускат домовете си, освен за пазаруване и работа.
 
Училищата, заведенията и храмовете са затворени, ресторантите доставят храна само за вкъщи. А властите са предоставили списък на всички места, които заразеният с коронавирус мъж е посещавал в последните дни, за да може всеки, който е бил там или е имал контакт с него да се изолира и тества.

Австралия е сред най-малко засегнатите от пандемията и е сред страните, давани за пример в борбата със заразата. В момента в западната част на страната има едва 12 регистрирани случая при население от около 3 милиона жители, а от началото на заразата там са едва 902.

Австралия одобри ваксината на Pfizer/BioNTech

"Всички близки контактни до положителния случай са дали отрицателна проба, тестването продължава. 11 души, които са били в постоянен контакт с човека са изолирани в хотел като допълнителна предпазна мярка. COVID-отделенията в целия район на Пърт ще работят до 22 часа. Хората могат да се изследват по всяко време". Това каза Марк Макгоуан, премиер на Западна Австралия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.