Правилото на златното сечение или т.н. божествена пропорция е най-важна

Представяме ви класацията на най-красивите жени в света. Списъка е направен според правилото на златното сечение на известния естестичен хирург д-р Джулиан де Силва.

Правилото на златното сечение или т.н. божествена пропорция е най-важна, когато говорим за красота според разбиранията на науката.

Пластичният хирург Джулиан Де Силва проведе проучване, което показа, че лицето на американския супермодел Бела Хадид е най-красиво в света. Той изчислява пропорциите на няколко знаменитости, използвайки формулата на „Златното сечение”, с което измерва местоположението на устните, носа, брадичката, челото и челюстта.

Неразкритата загадка на замъка Шамбор в долината на Лоара (ГАЛЕРИЯ)

Хадид се оказва най-близо до идеалното съотношение с над 94  %, така че хирургът я обяви за най-красивата жена в света.

На второ място е Бионсе с резултат от 92 %  Основните причини за високата оценка са челото и веждите ѝ. "Тя има перфектна форма на лицето, но получава по-ниска оценка заради брадичката си" .

Най-красивите мъже за 2020 г. (ГАЛЕРИЯ)

Актрисата Амбър Хърд заема почетното трето място в класацията с оценка от 91% Формата на носа и брадичката ѝ са факторите, които я изстрелват на  тази позиция. Според специалистът, Амбър има красота, която няма да се подаде на възрастта.

Ариана Гранде получава резултат от 91.81 . Тя е отличена   заради челото и перфектната си  брадичка. На правилото не отговарят  веждите й, както и по-голямото от нормално разстояние между устните и носа ѝ.

Красивите кътчета на България, за които не знаете (ГАЛЕРИЯ)

При певицата Тейлър Суифт внимание заслужават устните, които специалистът описва като перфектни. Единствената причина както и при Араана тя да не е по-напред в класацията са веждите ѝ. Затова д-р Силва ѝ дава 91.64 точки от общо 100.

Според пластичния хирург новите методи за компютърно сравнение ще помогнат на учените да се опитат да отговорят на въпроса - какво прави човек физически красив, както и по-добре да се планират пластичните операции на пациентите.

Шест места в България с тайнствени легенди за любовта (ГАЛЕРИЯ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.