По този начин сладкарят искал да каже на хората, че благодарение на науката скоро пандемията ще е зад гърба ни

В разгара на ваксинационната кампания в Европа, един сладкар в Унгария реши да предлага нестандартен великденски продукт -  шоколадови зайци, които  държат спринцовка с ваксина. 

Не просто шоколад, а послание за надежда изпраща италианският шоколатиер Ласло Римочи. Вместо типичните за Великден продукти, тази година той прави зайчета, държащи спринцовка с ваксина срещу COVID-19.

По този начин искал да каже на хората, че благодарение на науката скоро пандемията ще е зад гърба ни. През декември на огромен успех пожънали и  шоколадовите фигури на Дядо Коледа с маска на лице.

"Както миналия път, и сега получаваме и добри и не толкова добри коментари. Но това е нормално, просто защото ситуацията в света сега е трудна. Темата, която повдигам с продуктите е трудна. Но пък за всеки, който не иска да си разваля настроението, както и за децата, които не искам да плаша, ще имам и зайци без ваксини“, разказва Римочи.

А за всички, които се чудят – шоколадовите спринцовки нямат пълнеж. Направени са от фин италиански шоколад, поръсени с прахообразен сребърен оцветител. Въпреки, че бизнесът на Римочи е пострадал тежко заради пандемията, той е оптимист. Самият той също се е записал за ваксина и очаква всеки момент своя ред. А с него и настъпването на по-добри времена за всички!

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

 
Редактор: Цветина Петкова