На разположение ще е и търсачка, с която да търси в информацията, както и опции за маркиране на елементи с приоритет

Google тества нова услуга, която ще бъде като допълнителна "памет" за потребителите. Услугата ще се казва Memory и ще е част от Google Assistant.

Идеята е, че чрез нея потребителят ще може да казва на гласовия асистент да "запомня" всичко, което поиска. От статии, книги, предавания до резервации, снимки, филми, бележки и продукти. Google Assistant ще може да помни всичко в Memory, а с помощта на изкуствен интелект ще анализира запаметените елементи и ще преценява за какво са.

Колите на Google Street View отново идват в България (СНИМКИ)

Например при заявка за запомняне на детайли за самолетен билет, Assistant след това ще може автоматично да показва информация за полета и да напомня за него. Потребителят ще има и достъп до всички елементи в своята виртуална "памет". На разположение ще е и търсачка, с която да търси в информацията, както и опции за маркиране на елементи с приоритет или за четене по-късно и др.

Засега Google не е коментирала темата. Функцията все още е в ранна фаза на тестове и се използва само от служители на компанията, като не е взето решение дали да бъде реализирана напълно.