Това е заявил той в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Санкциите, наложени от Европейския съюз срещу правителството на Беларус, са "контрапродуктивни", заяви руският президент Владимир Путин пред председателя на Европейския съвет Шарл Мишел по време на телефонен разговори в понеделник.

Путин обвини Европа, че се бави с одобрението на руската ваксина

"По отношение на предприетия от ЕС допълнителен натиск чрез санкции срещу Беларус, Владимир Путин подчерта контрапродуктивността на такъв подход, както и всякакви опити за намеса във вътрешните работи на тази суверенна държава", съобщи Кремъл.

От своята страна Шарл Мишел посочи, че отношенията между Брюксел и Москва зависят от промяна в отношението на Москва.

"Предадох посланието за единство на ЕС при моя телефонен разговор с президента Путин. Тенденцията на спад в отношенията между ЕС и Русия може да се промени, само ако Русия спре разрушителното си поведение:, посочи Мишел.

Двамата лидери също така обсъдиха борбата с коронавирусната пандемия и предоставянето на ефективни ваксини на разположение на всички, отбеляза председателят на Европейския съвет.

Путин: "Северен поток 2" е готов да бъде запълнен с природен газ

ЕС и Русия са изправени пред напрежение във връзка с отношението на Путин към политическата опозиция, както и с оглед на различните отговори на неотдавнашен инцидент, при който Беларус принуди самолет на "Райънер" да кацне в Минск.

Източник: БНР