До 7 септември трите вещи лица не могат да се явят пред Темида

Годишен отпуск на експерти отложи развръзката по делото за катастрофата с Милен Цветков. До 7 септември трите вещи лица, които трябва да изготвят оценка за  психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов, не могат да се явят пред Темида. Не е извършен и преглед. Без тяхното мнение съдът няма да реши за умишлено убийство ли става въпрос, каквато е тезата на прокуратурата, или за смърт без предварителен умисъл.

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Защитата на Кристиан Николов отново поиска по-лека мярка, като изтъкна, че той работи като сладкар в затвора. Според адвокатите, обвинението е „безумно” и целяло да обслужи политически цели на прокуратурата. Нямало и опасност Николов да се укрие, ако напусне килията.

Адвокатите подчертаха, че 22-годишният мъж е съдействал на разследването и не бяга от отговорност. Затова настояват за „домашен арест”.

Излезе експертизата за наркотиците по делото "Милен Цветков"

От държавното обвинение не се съгласиха, че престоят на Николов зад решетките е твърде дълъг. Припомниха, че младият мъж ясно е съзнавал, че е седнал зад волана дрогиран, както и че шофира със значително превишена скорост. Прокуратурата твърди, че има опасност да се укрие или извърши ново престъпление, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека.

Самият Кристиан Николов обясни, че напълно съзнава причинената от него трагедия и изказва съболезнования на семейството.