Моделите дефилираха върху подиум на няколко нива

Модна къща Dior отвръща на удара на пандемията с радикална промяна, залагайки на дръзки цветове, изобилие от спортни облекла и опростени силуети в новата си дамска колекция, представена по време на Седмицата на модата в Париж.  

Моделите дефилираха върху подиум на няколко нива. Това позволи на публиката, свикнала с виртуалните презентации по време на пандемията, да се докосне до детайлите и да види тоалетите и обувките от различни ъгли. 

Трапецовидни рокли в зелено и оранжево, пеперудени принтове, палта в коралово и лавандула, къси панталони и поли преобладават в  колекцията за сезон пролет/лято 2022 г, която контрастира с обичайния стил на артистичния директор на линията Мария Грация Киури. 

СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ: Dior представи колекцията си "Обезпокоителна красота" (ВИДЕО)

"По време на пандемията направихме много видео дефилета. Но не е същото, дори е напълно различно, защото модата е спектакъл, който трябва да бъде показан на сцена. В тази колекция използвам много цвят, защото искам да внеса повече настроение, да направя тоалетите по-закачливи.  През периода през който минахме много хора пренебрегнаха модата – но никога не трябва да забравяме същността й – чрез дрехите ние се описваме, представяме се пред обществото, заявяваме кои сме и разбира се - забавляваме се – модата е радост!“, споделя Киури.

Мария Грация Киури залага на "строен силует" за освободени жени в постоянно движение - също толкова революционен, колкото и свръхженствения следвоенен стил "ню лук".   

В подхода си дизайнерката следва Марк Боан - творческият директор, който през 60-те години на миналия век направи първата колекция прет-а-порте за "Dior" и спортната линия със ски облекла. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.