Край на сухото и спокойно време

Днес през страната ще премине атмосферен фронт и ще сложи край на сухото и спокойно време. Още сутринта облаците от запад бързо ще се увеличават. Около обяд в Западна България ще започнат валежи, които до вечерта постепенно ще преминат през централните и източни райони. По-значителни количества се очакват в западните и южните части на страната.

Въпреки дъждовете температурите ще останат високи. Минималните ще са между 1 и 10 градуса, а максималните от 10, 11 на запад , до 17, 18 на изток. Причината за тези високи стойности е южният вятър, който утре ще духа в страната.

 Най-силни ще са поривите в Предбалкана, където е в сила жълт код за опасно време. Скоростта на вятърът ще достига  90 км/ч. Предупреждението важи за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

 

 

В планините бързо ще се заоблачава, а югозападният вятър на моменти ще бъде с доста силни пориви. На много места ще има превалявания от дъжд, а над 2000 метра се очакват и снеговалежи.

Температурите ще останат сравнително високи и само по най-високите върхове ще са около нула

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.