Новината потвърди Борислав Сарафов

Откриха 45-ата жертва на трагедията на магистрала "Струма". Днес следователи направиха повторен оглед на изгорелия автобус, при който беше намерено тяло на дете. Разследването продължава. Български прокурор и следовател заминаха за Скопие, за да вземат ДНК материал от близките на загиналите, а от другата страна на границата опозицията поиска незабавни оставки заради трагедията в България.  

„Днес при извършения допълнителен оглед на автобуса намерихме детски тленни останки.  45-ото тяло е открито. Мистерията е разбулена, доколкото изобщо е имало такава. За съжаление, няма осми оцелял”, каза Борислав Сарафов, директор на НСлС.

Митническият директор на РСМ: Автобусът не е проверен, защото системата работи бавно

Така версията, че има осми оцелял, не се потвърди. Пред NOVA говорителят на главния прокурор Сийка Милева също потвърди, че следователите са намерили тленните останки на 45-ия пътник.

„Следователят и прокурорът ще останат в Скопие до неделя. Тяхната цел е да получат необходимите документи от македонските власти и да донесат изготвените ДНК профили от македонските съдебни медици”, каза Сарафов.

А от днес движението в района на инцидента е пуснато, но двупосочно в платно в посока София. 72 часа след огнения ад правим оглед на пътя заедно с автомобилния състезател Румен Дунев.

„Най-тъжното в цялата история е, че човекът е искал да спаси хората. В стремежа си да направи добро, попада от другата страна между двете мантинели”,обясни специалистът.

Македонски митничари пропуснали катастрофиралия автобус с нередовни документи

Друг пътен експерт Красимир Георгиев изразява съмнения към версията, че взрив не е имало.

„Имало е силни искри. Може би е имало и огън от стържещата мантинела. Резервоарите за гориво явно са били пробити, но така да пламне изведнъж, малко се съмнявам”, каза Красимир Георгиев от АКАБ.

Смята, че пътните знаци и маркировка също са заблудили шофьора.

„Заблудил се е, че дясната лента продължава в посока на отбивката. Знакът е поставен високо. Ако е карал на къси светлини, трудно би забелязал знака”, заяви той.  

И днес от Пътната агенция и регионалното министерство отказаха всякакъв коментар. Мотивът - тече проверка.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.