Църковната служба се състоя въпреки коронавируса

Папа Франциск отслужи литургия за Бъдни вечер в базиликата „Свети Петър”. Църковната служба, на която присъстваха около 2000 души, се състоя въпреки сериозното увеличение на случаите на коронавирус в Италия. Това накара Ватикана да издаде нова разпоредба за задължителна ваксинация на своите служители. В своята проповед папата призова вярващите да обърнат внимание на скромния произход на Иисус Христос.

„Братя и сестри, застанали пред яслите, ние съзерцаваме най-важното, отвъд всички светлини и украси. Ние съзерцаваме детето. В неговата незначителност, Бог присъства напълно.  Този, който прегръща вселената, трябва да бъде държан в прегръдките на друг. Този, който е създал слънцето, трябва да се стопли. Въплътената нежност трябва да бъде прегръщана. Безкрайната любов има миниатюрно сърце, което бие тихо. Хлябът на живота трябва да се храни. Създателят на света няма дом”, гласи словото на Франциск.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Габриела Винарова