Проблемът може да се задълбочи при валежи

След вчерашното свличане на земна маса, утрото не е добро за хората във Ветово. Близо 500 метра от улицата в населеното място е компрометирана, свлечена е огромна земна маса на пътя. Хората се страхуват да останат в къщите се.

„Всеки ден пътувам до Русе, за да спя. Страхувам се. Видях свличането, всичко беше повлечено- цимент, дървета. Не ми се мисли какво щеше да е, ако имаше хора на пътя в този момент”, споделя един то очевидците.

Жителите на Ветово се надяват проблемът да бъде решен възможно най-скоро. Според представители на ВиК изтичане, причинено от счупена тръба на водопровода, е основна причина за инцидента.

„Във водопровода има големи кухини, които не са в следствие на аварията. Информираха ни за теча следобяд, установихме, че то е от счупена тръба”, допълват от там.

Кметът Мехмед Мехмедов е категоричен, че опасността за хората все още е реална.

„Има опасност от ново свличане на земна маса, особено ако завали. Очакваме днес експерти да обследват мястото и да предложат спешен вариант за укрепване на свлачището. Това обаче трябва да се случи до няколко дни, проблемът е сериозен. Опасност има не само за двете къщи, които бяха засегнати от инцидента, но и за останалите по улицата. Улицата е запълвана преди повече от 20 години, като изпълнението не е според съответния норматив”, уточни градоначалникът.

Свлачище блокира къщи във Ветово (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.