Ако пък се наложи, непременно да сключат предварително пътнически застраховки

Външното министерство в Лондон препоръча днес на британските поданици да не предприемат пътувания до Донецката област, Луганската област и Крим и да се въздържат от маловажни пътувания до останалата част на Украйна.

В съобщението на уебсайта на ведомството се отправя и съвет към всички британци да регистрират пребиваването си в Украйна и непременно да сключат предварително пътнически застраховки.

БАЙДЪН ЗА ПУТИН: Не вярвам, че иска пълномащабна война в Украйна

Форин офис отбелязва, че за момента ситуацията в Киев и другите области освен Луганската и Донецката е спокойна, но "събитията в Украйна бързо се променят". Освен това "продължава несигурността относно руските намерения", констатира министерството.

То подчертава, че консулска помощ не е достъпна на териториите, които са извън контрола на украинските власти. Към британците се отправят препоръки да не се включват в никакви демонстрации и да внимават много на публични места, вкл. при придвижване по шосетата, защото в Украйна стават много пътни произшествия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА