Той заяви, че напрежението застрашава сигурността на Европа и рискува да предизвика огромни последици

Папа Франциск призова за международен ден на „молитва за мир" на 26 януари, за да спре задълбочаването на кризата в Украйна, като заяви, че напрежението застрашава сигурността на Европа и рискува да предизвика огромни последици, съобщи Ройтерс.

„Със загриженост следя нарастващото напрежение, което заплашва да нанесе нов удар на мира в Украйна и да постави сигурността на Европа под съмнение, с още по-широки последици", заяви папата.

Папа Франциск: Насилието срещу жени обижда Бог

Той призова „всички хора с добра воля" да се молят следващата сряда, така че всички политически инициативи „да бъдат в служба на братството между хората", а не на пристрастни интереси.

Ватиканът не даде незабавни подробности за това как папата ще отбележи този ден. „Онези, които преследват интересите си, като вредят на другите, са в неуважение към призванието си като хора, защото всички ние сме създадени като братя", каза папата.

Папа Франциск изрази тревога от демографската криза в Италия (ВИДЕО)

Той обяви молитвения ден и отправи призив за за диалог с цел потушаване на кризата по време на седмичното си обръщение и благословия към поклонниците и туристите на площад „Свети Петър".

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА