Прокуратурата в Русе е внесла обвинителния акт за престъплението, извършено на 12 юни миналата година

Окръжната прокуратура в Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу 61-годишен мъж за убийство на съпругата му. Престъплението е извършено на 12 юни миналата година. Според обвинението подсъдимият умишлено умъртвил жената по особено мъчителен начин, с особена жестокост и в условията на домашно насилие.

Според Прокуратурата обвиняемият малтретирал ежедневно половинката си и й нанасял побои по незначителни поводи. Пострадалата не се оплаквала на никого и не подавала сигнали в полицията, тъй като се страхувала, че мъжът може да насочи агресията си към двете им деца.

На 12 юни сутринта обвиняемият започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си. "Не му харесал начина, по който тя правела връзките за доматите в градината. Това станало повод да вземе мотика и да нанесе побой на жена си със сапа. След час пак предизвикал скандал, като започнал да я обвинява в изневяра. Агресията му ескалирала и под въздействието на употребения алкохол той продължил да я тормози, като й нанесъл втори побой. Оставил я да лежи в леглото, където в резултат на причинените травми жената починала", казват от прокуратурата.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Илиян Ушеров
Източник: БТА