При украински обстрел са ранени четирима военни на ДНР, съобщи Народната милиция там

Украйна съобщи, че един войник е загинал, а шестима са били ранени при обстрел от проруските сепаратисти в Източна Украйна през последните 24 часа, предаде Ройтерс.

На страницата си във Facebook армията на Киев посочи, че за изминалото денонощие е отчела 96 случая на обстрел от сепаратистите при 84 през предишния ден. Тя допълни, че сепаратистките сили са използвали тежка артилерия, минохвъргачки и ракетни системи "Град".

Путин: Интересите на Русия не подлежат на преговори

За изминалото денонощие при украински обстрел са ранени четирима военни на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), съобщи Народната милиция на ДНР, цитирана от ТАСС. В съобщението се допълва, че трима мирни жители са загинали.

Снимка: БГНЕС

Броят на евакуираните от 18 февруари в Русия жители на Донбас е надхвърлил 94 000, съобщи източник на ТАСС в руските силови ведомства. От тях по думите му почти 60 000 са граждани на Украйна, а над 34 600 - на Русия. Посочва се, че след като Москва е признала ДНР и ЛНР, потокът от жители на Донбас, пресичащи границата с Русия, е намалял.

По данни на руските силови ведомства, към момента над 17 000 души се намират в пунктове за временно настаняване в 12 региона на Русия. Над 31 000 деца са били евакуирани от ДНР и ЛНР в Русия, съобщи при посещение при хуманитарна автоколона в Ростов на Дон заместник-председателят на руската Дума Анна Кузнецова. По думите на Кузнецова над 1000 от тях са сираци.

„Децата ще отидат в пунктове за временно настаняване”, заяви тя.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА РУСИЯ - УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА