„Употребата на сила и принуда за промяна на границите няма място в нашия век”, посочи Шарл Мишел

Европейският съвет ще заседава утре извънредно заради кризата с Украйна, съобщи председателят на институцията Шарл Мишел, съобщава БТА.

„Употребата на сила и принуда за промяна на границите няма място в нашия век”, посочва той в писмо до държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС. Мишел благодари за показаното единство в последните дни и за бързото утвърждаване на новите санкции срещу Русия, предава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Москва обеща „силен и болезнен” отговор на американските санкции

„Руските агресивни действия нарушават международното право и териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Те подкопават европейската сигурност”, добавя той.

„Важно е да останем единни и решителни, и заедно да определим общия подход към тези действия”, призовава Мишел. Той уточнява, че утре вечер на присъственото заседание ще бъдат обсъдени възможностите за защита на международния ред, за отговор на руските действия, както и за допълнителна подкрепа за Киев.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА РУСИЯ - УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА, Николай Желязков