По думите й не може да се приеме, че украински семейства, които са имали нормален живот, изведнъж бягат от патрони

"Имаме пред себе си диктатор, който иска да наруши фундаменталните принципи, при които живеем като хора. Случаващото се ще промени животите ни, то е трудно за преглъщане. За Русия войната е мир, робството е свобода, а невежеството - сила". Това заяви бившият министър на външните работи Гергана Паси за "Денят на живо". 

По думите й не може да се приеме, че украински семейства, които са имали нормален живот, изведнъж бягат от патрони. "Те изцяло се сбогуват с идеята си за нормален живот. Трябва да си дадем сметка, че утре може да се случи при нас украинския сценарий. Грешка беше, че НАТО не прие Грузия след аналогичната инвазия на Русия през 2008 г.", смята тя. И допълва, че членството ни в НАТО е големият ни щит.

"България да не се плаши да има проактивна позиция и да не се поддава на популистки внушения, че има степен на оправдаемост в действията на Русия", посочи Гергана Паси. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Цветина Петкова