Останалите композиции се движат със закъснение

Влак аварира на километър от гара Крумово, научи NOVA. 150 пътници са били блокирани. Някои от тях са тръгнали пеша, а други са извозвани с автобуси.

Катастрофа между линейка и кола в София (СНИМКИ)

Снимка: Благой Бекриев, NOVA

Инцидентът е възникнал около 10.30. Сигналът е подаден от машиниста. Мотрисата е пътувала от Свиленград за Пловдив. На километър след гара Крумово влакът внезапно спрял и пътниците се озовали сред нивите. Пасажер е дръпнал ръчната спирачка на мотрисата и така блокира цялата композиция, разказват пасажери. 

След като близо два часа пътниците чакали в мотрисата повредата да бъде отстранена, изнервени голяма част от тях слезли и се върнали пеша до гарата. 

Клон се стовари върху пенсионер в Пловдив

По обед е била изпратена друга мотриса, която да изтегли повредената. От БДЖ съобщиха, че в резултат на своеволието на пасажера спирачната система на композицията се е развалила и мотрисата не е могла да продължи пътя си.

“Задействала е системата за безопасност на влака от един вентил- клапан, който изпуска въздуха и влакът не може да върви на самоход. Проблемът стана, че и с другия влак, с който трябваше да се прикачи не можаха да възстановят този пропуск на въздух и за това се получи това забавяне. Така че малко неприятна история стана”, обясни Данаил Йоргов,  ел.техник Локомотивно депо - Пловдив. 

Кола се вряза в ограда на къща в София

Заради инцидентът се е стигнало до спиране на четири други влака. Два от тях се е наложило да бъдат отменени, тъй като не са могли да минат по ЖП линията заради авариралата мотриса. За пътуващите бяха изпратени автобуси, които да ги извозят до Пловдив. Виновният пасажер, причинил хаоса, не е открит заявиха от БДЖ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.