Те ще продължат да са задължителни в болниците и в старческите домове

От началото на следващия месец Австрия облекчава правилата за носене на маски, които бяха наложени заради пандемията от коронавирус, съобщи здравният министър Йоханес Раух, цитиран от ДПА.

Задължението за носене на маски от типа FFP-2 в градския транспорт и супермаркетите, което е валидно понастоящем, през лятото ще бъде отменено за три месеца, заяви Раух. Маските ще продължат да са задължителни в болниците и в старческите домове.

"Сега пандемията ни позволява да си поемем дъх", каза здравният министър и посочи, че седемдневната заболеваемост възлиза едва на 230 нови инфекции на 100 000 души.

Задължителната ваксинация продължава да e преустановена, както обяви министърката по конституционните въпроси Каролине Едщадлер. В началото на годината австрийският парламент прие мярка, с която ваксините срещу коронавирус станаха задължителни, но на практика тя не беше изпълнявана.  

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА