Случаите на новозаразени в страната са спаднали на нивата от края на декември

Задължителното носене на предпазни маски в гръцките училища отпада от началото на юни, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“.

Засякоха нова разновидност на Омикрон в Гърция

В съобщение на Министерството на образованието се посочва, че от 1 юни се премахват маските за ученици и преподаватели във всички училища, колежи, университети и други образователни структури. Те обаче остават задължителни в изпитните зали при кандидатстване за училища, университети и чуждоезикови сертификати. 

„Продължаваме да приканваме родителите на ученици над 5-годишна възраст да ваксинират децата си”, се отбелязва още в съобщението. 

От началото на следващия месец отпадат и предпазните маски във всички затворени помещения с изключение на болниците, старческите домове и общественият транспорт. През септември прилагането на мярката ще бъде преразгледана. 

Гърция промени правилата за носене на маски

Случаите на новозаразени са спаднали на нивата от края на декември преди появата на щама Омикрон, посочва „Катимерини“. Броят на приетите в интензивни отделения пациенти е на нивата на юли 2021 г.   

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА