Ще се прави проверка на прокуратурата в града

Главният прокурор Иван Гешев ще поеме случая с агресията в Перник, а местната прокуратура ще бъде проверена. Това става ясно от пост на общината във Facebook.

Оставиха в ареста прокурорския син, задържан за побоища в Перник

Син на прокурор от града е с повдигнато обвинение за причинена телесна повреда на мъж и закана с убийство на жена в Перник. Но срещу 18-годишния Васил Михайлов, синът на зам.-окръжния прокурор на Перник, има серия от сигнали за нанесени побои. 

Още перничани разказаха за случаи на побои, нанесени от прокурорския син

Само преди дни беше нападнат бивш футболист на "Миньор" (Перник), който обвинява за това именно Васил Михайлов. 

Главният прокурор е бил в града днес и се е срещнал с кмета Станислав Владимиров. Двамата са обсъдили случаите на жестоката агресия.

Спецакция в Перник, задържаха сина на прокурор

„За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване”, каза Станислав Владимиров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.