Нюанси като черно, червено и златисто доминират в колекцията, която включва 110 визии

Креативният директор на "Диор" Мария Грация Киури превзе Plaza de España в Севиля с модно и пламенно шоу, за да представи годишната круизна колекция на модната марка.

Локацията е искрена почит към града и испанската култура. Площадът беше преобразен като уличен фестивал с гирлянди от светлини и раирани палатки, обзаведени с ръчно рисувани дървени маси и столове.

”Много хора мислят, че това шоу отразява духа на Севиля. Имаме препратка към обездката, но също така и фламенко. Сътрудничехме си с испанската хореографка Бланка Ли и много дрехи в колекцията са вдъхновени от този красив танц“, сподели Киури.

Нюанси като черно, червено и златисто доминират в колекцията, която включва 110 визии - мъжки костюми на райета, бродирани жилетки и панталони на андалуски конници, женствени ансамбли в блестящо червена, жълта и черна тафта.

Модна къща "Диор" представи тоалети, вдъхновени от защитното облекло

Едно от вдъхновенията за визиите в колекцията е Кармен Амая, известна като „най-великата танцьорка на фламенко .

В съответствие с круизната традиция на Dior, и този път Киури привлече местни занаятчии и художници, които участваха в създаването на колекцията изграждайки мост между различни култури. Например емблематичните шаловете от Манила- станали важна част от испанския фолклор, са с корен от Филипините, Китай и Южна Америка.

„За това шоу работихме съвместно с много хора от Севиля. С тях създадохме тези великолепни шапки от филц и слама. Освен това си партнирахме в извайването на бродериите, които се правят с конци от истинско сребро и злато. Никога преди не съм виждалa тази техника нито в Париж, нито в Италия, нито в Индия. Това е нещо много уникално, висша мода. Надявам се, че всеки може да се наслади на дрехите в тази „фиеста“, искаме да отпразнуваме цялата работа, която свършихме заедно със занаятчиите от града, както и работата ни в Париж“, разкри дизайнерът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.