Според ръководителят на аквариума пингвините не са доволни от размера на храната

Пингвини и видри в японски аквариум отказват по-евтината риба, която гледачите им поднасят напоследък заради покачващите се цени и необходимостта разходите да бъдат намалени, съобщи БТА, позовавайки се на  АФП. 

Савана – първото куче, обиколило света пеш

Някои от пингвините са категорични. "Първоначално те лапат новата риба, но след това я изплюват", каза Хироки Шимамото, ръководител на аквариума в Хаконе (югозападно от Токио) пред АФП.

Това надали е въпрос на вкус. Хироки Шимамото предполага, че пингвините са озадачени заради размера на новите риби, които са по-големи от старите: "Те смятат, че има нещо нередно", обясни той.

С видрите е още по-трудно, тъй като те единодушно отказват по-евтината риба. 

Създадоха робот, който да "шпионира" пингвини

Цените на сафрида - рибата, която аквариумът сервира на своите пингвини и видри - са скочили с 20 до 30% спрямо миналата година поради по-малкия улов.

Аквариумът все още купува известно количество сафрид, но не възнамерява да се върне изцяло към старото меню, докато цените не спаднат. Така че пингвините и видрите ще трябва да проявят разбиране.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.