От ГЕРБ заявиха, че меморандумът е сключен тайно

Скандал в парламента заради прекратяването на меморандума с Gemcorp. От ГЕРБ поискаха обяснение от премиера какво е довело до това решение, както и крити ли са доклади от ДАНС. Меморандумът беше подписан през април, но скоро след това се появиха съмнения за руска връзка в ръководството на Gemcorp.

От ГЕРБ заявиха, че меморандумът е сключен тайно. Не е ясно какво съдържа документът, нито защо се прекратява сега.  А от “Продължаваме Промяната” обясниха, че именно този меморандум е документ, който не обвързваща страната ни с конкретни задължения.

Трифонова, ГЕРБ: Прекратяването на меморандума с Gemcorp е, за да се замете темата под килима

“Нека да е ясно едно - Кирил Петков е крил в кабинета си доклад на ДАНС в продължение на 3 месеца и не е предприел действия за прекратяването му. Крил е в кабинета си далавера за 1 млрд. долара. Освен това ни е излъгал за проверките на ДАНС. Нали беше ултра невероятна инвестиция, защо ни отнехте светлото бъдеще? Какво не искат Кирил Петков и Асен Василев да се знае?”, попита от парламентарната трибуна Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

“Това е необвързващ документ. България, като държава, не е ощетена и не може да бъде ощетена. Ние не сме изхарчили нито лев, не може да се говори за корупция. Прекратяването на води до негативи, единствено от меморандума би имало само  позитиви, но правителството реши той да бъде прекратен”, обясни депутатът от ПП Владимир Табутов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.