От САЕПБ предлагат назначаване на единен контролен орган

Това е типичен случай на отвличане на вниманието от страна на водача. До този извод достигна пътният експерт Красимир Георгиев от Асоциация на квалифицираните автомобилисти в България. 

“От една страна е грешка на водача, от друга - вдясно е липсвала мантинела”, каза в ефира на “Здравей, България” пътният експерт Румен Дунев. “От последния път нао тежка катастрофа не се случи нищо. Зачести единствено контролът върху водачите, които употребяват упойващи вещества”, допълни Дунев. 

ОЧЕВИДЕЦ НА ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА НА "ТРАКИЯ": За първи път изпитвам такъв ужас

От Сдружението на Автотехническите експерти по пътна безопасност предлагат да има единен контролен орган, който да упражнява по-сериозен контрол на пътя. “Това наше предложнеие цели да остави трайно усещане във водачите, че в България има контрол”, поясни Дунев.   

По закон в България шофьорите нямат право да превозват деца в тъмната част на деня, обясни още пътният експерт. “Той, тръгвайки от морето в последния момент, тръгва с ясното съзнание, че няма да може да излезе от територията на страната, което автоматично го вкарва в нарушение”, поясни той.

Повече гледайте във видеата. 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.