Той е арестуван за срок от 72 часа

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем Т.Б. (33 г.) за умишления палеж на три сгради в Хасково, като това е станало при условията на продължавано престъпление и имуществото е със значителна стойност. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вчера, от 19.30 ч. вечерта до 23.00 ч. през нощта, горяха последователно три постройки - бивш тютюнев склад в центъра на града и две необитаеми жилищни сгради. По случая още миналата нощ бяха задържани двама мъже, които обитавали по различно време сградите.

Има двама задържани за пожарите в Хасково

По-рано днес, на пресконференция, прокурорът в Окръжната прокуратура Делчо Лавчев прогнозира, че на заподозрения 33-годишен мъж, който според директора на ОД на МВР-Хасково Атанас Ненков е направил самопризнания, ще бъде предявено обвинение.

Пожарът е имало опасност да се разпростре и върху други имоти, посочват от прокуратурата. Т.Б. е задържан за срок от 72 часа. Предстои в съда спрямо него да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", допълват от държавното обвинение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БТА