Операцията е насочена срещу търговията с вот и разпространението на наркотици

Денят започна с масирани полицейски акции в цялата страна. Претърсвания има в няколко села в Добричко. Спецeкипи проверяват различни адреси и в Стара Загора и Сливенско, като до момента има информация за 25 задържани. Операцията е насочена срещу търговията с вот и разпространението на наркотици.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В Добричко са 13 задържани. Според полицията арестите са за кражби, пътни нарушения, притежание и разпространение на наркотици.

Спецакция в района на Добрич, има задържани

„При посетени 2 частни адреса, са намерени наркотични вещества, електронни везни, сума пари”, заяви главен инспектор Жулиян Минев, началник на Пътна полиция-Добрич.

„На територията на цялата страна се провеждат такива операции. Има 19 образувани досъдебни производства, свързани с нарушаване на изборните права”, заяви Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

„Основните ни действия са насочени към превенцията и към установяване на лица, замесени в изборни престъпления”, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Акцията обхвана и Николаево, Стара Загора. Проверяват се автокъщи, автоморги, проверяват се различни сигнали за нарушения на изборното законодателство. Има задържани за наркотици.

Масирана полицейска акция в Стара Загора

„Към момента сме проверили 323 лица и 161 МПС. Имаме образувани 3 бързи досъдебни производства като две са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, едното за употреба на алкохол над 1,22. Също така сме задържали 12 лица, като 9 от тях са мигранти, другите двама са извършители на кражби. Имаме установено на 5 адреса незаконно съхранение на дървен материал. В момента с колеги от горските стопанства изземваме материала и образуваме досъдебни производства”, заяви комисар Илиян Илиев, началник „Охранителна полиция”, ОДМВР-Стара Загора.

Акцията се провежда и в квартал „Надежда” в Сливен. Проверени са 5 заложни къщи, иззети са златни накити. Има иззети и списъци, които МВР ще проверява.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.