Тече обучение на полицейски служители

1200 специални ленти с шипове за принудително спиране на моторни превозни средства с мигранти и извършители на обири ще закупи МВР. Те ще бъдат раздадени на всички полицейски управления и ще се намират в патрулните автомобили.

Според разпоредбите на вътрешния министър Иван Демерджиев лентите ще се използват при преследване на бягащи от органите на реда автомобили, за които има информация, че в тях пътуват криминални лица или мигранти.

„Предстои да бъдат закупени още 1200 броя ленти за принудително спиране, които ще бъдат раздадени в областните дирекции. Служителите, които обслужват магистрала „Тракия”, както и КПП-тата на „Траянови врата” и „Църна маца”, ще бъдат оборудвани с такива ленти”, обясни началникът на „Охранителна полиция” ком. Венелин Младенов.

От МВР съобщиха, че в момента тече обучение на полицейските служители в София, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.