Телата на 18 бежанци бяха намерени в камион край София

Петима души са задържани във връзка с откритите мъртви мигранти, научи NOVA. Всички те са криминално проявени, каза в "Интервюто в Новините на NOVA" главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Двама от тях са задържани в Бургас, а други двама - в София. Те остават в ареста за 24 часа, все още не са им повдигнати обвинения. Зам.-главният прокурор уточни, че полицията е заловила заподозрените в собствените им домове. Единият от заподозрените живее в близкото село Чепинци. Домът му се претърсва за предмети, уличаващи дейността. Според следователите именно той е управлявал камиона. 

По информация от източници на NOVA единият от задържаните е с прякор Делкото. Той е осъждан за каналджийство. Последно е бил задържан през 2017 г. Неговата роля при трагичния инцидент, станал в петък,  била свързана с организацията на трафика. Вече бил разпознат от няколко афганистанци, оцелели е камиона. 
Делкото е женен за афганистанка, чийто брат живее в Истанбул и праща групите мигранти към България, научи още NOVA.

Телата на 18 бежанци бяха намерени в камион край софийското село Локорско. Сигналът в МВР за изоставен товарен автомобил и група хора около него е постъпил около 14.15 ч. Няма данни за пътен инцидент, съобщават от полицията. Камионът бил с търговски номера.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

По първоначална информация в него са били превозвани незаконни мигранти – около 50 души, които били укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Според данните към момента 18 от тях са починали, а други 14 са настанени в няколко столични болници. Някои от пострадалите са в тежко състояние. 

Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.