"Руският президент каза, че увеличава броя на стратегическите въоръжения", заяви Александрина Аврамова

„Не чух особено ясни послания в двучасовата реч на руския президент Владимир Путин пред Федералното събрание, освен едно-единствено – изтегляне на Русия от договора „Нов СТАРТ”. Това е последният договор за контрол на ядрените оръжия между САЩ и Русия. Аз чух предимно посланията на руската вътрешна пропаганда. Тя е различна за Западна Европа, за Източна Европа, за Русия, за Латинска Америка. Чухме опит за консолидация и спечелване на вътрешна подкрепа”. Това заяви международният редактор на NOVA Александрина Аврамова в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

"Световните лидери се притесниха изключително много от изтеглянето от „Нов СТАРТ”, каза международният редактор на NOVA.

Според нея в този случай не може да се говори за блъф от страна на Москва и този ход означава, че вече няма кой да контролира броя на ядрените бойни глави. 

„За съжаление, това е последният останал подобен договор. Другото, което вчера Путин каза, е, че увеличава броя на стратегическите въоръжения”, каза още международният редактор на NOVA.

Аврамова коментира и посланията на Путин, че украинският режим е нациски, че Западът е започнал войната и, че едва ли не педофилията на запад е разрешена. „Всичко това цели да промени възприятието на руснаците към инвазията в Украйна”, категорична бе Аврамова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook