Кадър/Видео: Ройтерс
За изработването на някои от тях са използвани по 50 кг различни видове шоколад
Седмици преди Великден водещи шоколатиери от цяла Белгия доказаха уменията си, сътворявайки уникални яйца… от шоколад. В специална изложба в Брюксел двайсет от водещите майстори-сладкари в страната показаха уникалните си произведения, някои от които удивляват с невероятните си детайли.
Всяко великденско яйце е високо между 50 и 60 сантиметра. Организаторите на изложбата уточняват, че шоколадовите произведения на изкуството са ядливи, но не се продават. За изработката на някои от тях са били необходими седмици, като са използвани по 50 килограма различни видове шоколад.
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.