Президентът упражни правото си на вот на машина

"Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика, която да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната. Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да използвам случая и да призова българите да излязат и да гласуват, за да не оставят някой друг да решава съдбата им", заяви президетът Румен Радев, след като упражни правото си на вот с машина.

Той сподели, че се радва на данните, че машинното гласуване е взело превес.

"Това е ефективно средство да се преодолят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи и до известна степен - кооперативният вот. Още веднъж казвам - от избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, от които ние очакваме важни решения", добави Радев.

Според него изборният ден протича нормално. Президентът е на мнение, че органите на реда несъмнено ще си свършват работата и ще гарантират сигурността и на вота, и на хората. Радев увери, че след излизането на резултатите, няма да бави процедурата по съставяне на кабинет.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.