Арестът му продължи 40 минути

Арестът на 45-ия американски президент Доналд Тръмп продължи само 40 минути, но по всичко личи, че това ще бъде тема №1 за американското общество. През седмицата за първи път голямо интервю даде и порноактрисата Сторми Даниелс.

Вени Марковски: Дори да бъде осъден, Тръмп може да се явява на избори

Срещу Тръмп бяха повдигнати 34 обвинения от прокуратурата в Манхатън за фалшифициране на документи в опит да се прикрие друго углавно престъпление. При ареста му бяха снети отпечатъци, но не му беше направена снимка и не му бяха сложени белезници.

Обвиненията са за това, че през 2016 г., според прокуратурата в Манхатън, Тръмп, заедно със своя личен адвокат Майкъл Коен и издателят на таблоида National Enquirer Дейвид Пекър са организирали схема за плащания към трима души - две жени и един мъж, за да потулят неблагоприятни истории за Тръмп.

Сторми Даниелс не иска затвор за Тръмп

Според прокуратурата с тези плащания са нарушени федералните закони за финансиране на кампания, заедно с фалшифицирането на плащанията, направени от Тръмп към Майкъл Коен. Те са обявени като легални юридически услуги, а не като дарение за кампанията.

Твърди се, че в Джорджия предстоят по-сериозни обвинения. Според „Ню Йорк Таймс” прокуратурата в Атланта се готви да обвини около 20 души, сред които Тръмп и неговия личен адвокат Рудолф Джулиани за опит за вмешателство на изборите през 2016 г. в САЩ.

Според учения и преподавател Йонко Мермерски с целия процес Тръмп печели дивиденти. „За първите 24 часа е набрал около 20 млн. долара повече подкрепа от дарения за следващата си кампания от гласоподаватели, които към този момент не са дарявали към Републиканците”, отчете той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.