Слави Трифонов пък отново се отказа от мястото си в парламента

За първи път от години лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влиза в парламент като депутат, и то със заявката да води лично преговорите за съставяне на редовно правителство.

„Знаете ли откога съм вече депутат? Аз съм се заклел три пъти като премиер. Тук трепетът е сериозен”, каза Борисов в кулоарите на парламента и открои търпението като най-ценното качество у един мъж.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА 49-ИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

Лидерът на ИТН обаче не последва примера на Борисов и отново се отказа от възможността да влезе в пленарната зала. Това е негово решение”, заяви съпартиецът му Ивайло Вълчев.

Отказ от депутатска банка има и в коалицията „Продължава промяната - Демократична България”. Мястото си няма да заеме бившият говорител в кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова. Централната избирателна комисия обаче не разгледа заявлението, а го остави само за сведение.


Затова Бориславова трябваше да се закълне като депутат, но след това депозира заявление за напускане на Народното събрание. Очаква се то да бъде гласувано и в пленарната зала след избора на ръководство на парламента. Още във вторник тя обясни във Facebook, че става координатор на формацията за местите избори.

Удари първият звънец на новия парламент, депутатите положиха клетва (ВИДЕО+СНИМКИ)

На първия ред в 49-ия парламент отново е и народният представител от ДПС Делян Пеевски. Днес той призова за съставяне на кабинет. „Надявам се, че политиците ще се събудят и ще направят правителство, защото се изчерпва смисълът да идваме и да разочароваме хората”, подчерта Пеевски.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.