Според него Борисов няма как да бъде дистанциран в НС

Твърде е възможно една лидерска среща между ГЕРБ и ПП да минира разговорите за кабинет. Емоциите са много високи, различни обвинения бяха хвърлени към ПП-ДБ. Може да се стигне до невъзможност за съставяне на правителство с подкрепата на ПП и ГЕРБ. Това каза политологът доц. Милен Любенов за "Твоят ден".

"Това, че двете големи коалиции са се договорили за законодателна програма за първата парламентарна секция, не означава, че ще се сформира правителство. Първо трябва да се разгледат приоритетите и темите, които могат да обединят политическите сили, след това - към съставяне на правителство. 17-те представени законопроекта ще имат реализация само при сформиране на редовно правителство", коментира той. 

Анализатори: Борисов трябва да е в подчинено положение или дистанциран, за да участва ГЕРБ в кабинет на ПП

Според него Борисов няма как да бъде дистанциран в НС. "ПП ясно трябва да артикулират пред избирателите си какво предстои оттук насетне. Борисов, ако искаше да се оттегли, можеше да го направи, да каже, че отива на заден план, за да даде път на по-младото поколение политици. ПП и ДБ бяха създадени да променят моделът на ГЕРБ, ще им е трудно да обяснят каква е цената да се разговаря с тях", смята Любенов. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.