По думите му ПП-ДБ пряко не могат да подкрепят правителство на ГЕРБ

Не съм голям оптимист, че биха могли да се разберат първите две политически сили, макар че не е невъзможно. Факт е, че седнаха да разговарят и постигнаха консенсус по някои теми. Това ми се струва, че отваря възможността за правителство на малцинството. Това каза за "Твоят ден" бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров

"Категорично не вярвам, че може да се получи коалиция, но има шанс за някаква форма на експертен кабинет - сключване на обществен договор между двете партии и нацията за това какво да се прави какво категорично да не се прави. Егоизмът обаче ми се струва прекалено голям и политическите сили не искат да се лишат от прякото изпълнение на властта", смята той. 

Гяуров: ПП-ДБ нямат полезен ход оттук нататък

По думите му ПП-ДБ пряко не могат да подкрепят правителство на ГЕРБ и някоя от останалите партии. "ГЕРБ няма загуба от подобно управление. Нямат интерес от избори 2 в 1 наесен, само ПП имат такъв, защото нямат силни местни структури. Такъв вот ще бъде чутовен хаос. Тази хипотеза обаче все повече се отдалечава от хоризонта. Президентът играе тази роля, която му е вписана в Конституцията. Не може да бъде винен, че бърза с консултациите. Той е добронамерен и ще се съобрази с партиите, ако успеят да се разберат", коментира генералът.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.