Коментар на Калина Крумова и Виктор Димчев

Различните послания от различните говорители на партиите звучат объркващо. За мен беше изненада, че ГЕРБ бяха без бюджетар на лидерската среща. От страна на ПП Асен Василев си говори като човек, който се занимава с това. Направи хубаво впечатление постоянното говорене за домашното насилие. Това каза журналистът Калина Крумова за "Твоят ден''.

Депутатите решават по какви правила ще работят

По думите ѝ ГЕРБ са демонстрирали воля и смирение за управление в името на България. "Не знам колко точно един победител трябва да си прибере егото, за да се съгласи да подкрепи някой, който не подкрепя него. Въпросът е как двете партии ще обяснят това сътрудничество на своите избиратели", смята тя. 

Продуцентът Виктор Димчев смята, че вчерашната лидерска среща е загатнала, че преговорите между ГЕРБ и ПП имат конструктивна нишка. "Те ще постигнат съгласие по общите си теми. Експертите трябва да бъдат поставени над политиците. Двете ключови министерства - финансовото и вътрешното - в тях ще е интересно как ще се подходи. ПП и ГЕРБ трябва да се разберат и спрат битката между партии със сходни характеристики", коментира той.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.