Задържаха като обвиняем мъжа на жертвата

Окръжната прокуратура в Перник привлече в качеството на обвиняем 41-годишен мъж по досъдебно производство за умишлено убийство. На този етап от разследването е установено, че на 29 април той е причинил смъртта на съпругата си. Полицаите са открили дрехи на жертвата в контейнер в близост до мястото на убийството. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. 

По информация на NOVA само преди няколко месеца, след скандал с жертвата, обвиняемият се е прострелял с газов пистолет. Преди години той е претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала.

Ревност е основната версия за опита за убийство и самоубийство в Кокаляне

След конфликтна ситуация жертвата е потърсила закрила, като през декември тя и децата им се изнесли от общото жилище. Преди 2 месеца обаче заживяла отново при него. Децата са останали при родителите на майката. Именно това е и адресът, до който мъжът не е имал право да пристъпва, след като от Районната прокуратура в Перник издават ограничителна заповед.

Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook