Един от извършителите е задържан, други двама се издирват

Крадци влязоха в Белодробната болница във Варна. Това се е случило на 6 май. На сутринта хора от персонала забелязали изпочупените прозорци.

Открадната е голяма част от инвентара на лечебното заведение, включително радиаторите. Един от извършителите е задържан, други двама се издирват. Лечебното заведение има много финансови проблеми. Преди няколко месеца дори беше затворено временно заради неплатени сметки за ток.

Белодробната болница във Варна без ток и на протест за заплати

Първа разбитите прозорци забелязала една от медицинските сестри в Белодробната болница - Димитричка Таракчиева. Жената видяла и един от извършителите. Описва мъжа, когото видяла, като светъл, с леко къдрава коса. „Мина покрай мен. Трябва да ви кажа, че ме беше страх много”, признава медицинската сестра.

Разбити са 3 от помещенията на лечебното заведение. Едно от най-пострадалите е аптеката на болницата, където, освен голямо количество медикаменти, е откраднат дори и радиаторът.

Това е второ посегателство срещу болницата в рамките на месец. Първото било по Великден. Тогава крадците задигнали радиатор, други отоплителни уреди, цялата компютърна конфигурация и телефон. От полицията съобщиха, че са задържали един от извършителите, но други двама се издирват. Всичко откраднато ще бъде възстановено на болницата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.